Zon, wolken of regenachtig weer? Zet je terras buiten

Als de temperatuur beneden de zomerse waarde is, hoeft dit niet te betekenen dat je terrasomzet daalt. Met een doordacht plan en slimme producten verleng je het terrasseizoen. Niet alleen in het voor- en naseizoen. Zelfs in de winter kan je terras een ware trekpleister zijn.

Nog voordat je gasten door je ramen kunnen kijken hoe gezellig het binnen is, zien ze je terras. Met recht mag het terras daarom het visitekaartje van je onderneming worden genoemd. Ook op de koudere dagen kan een terras uitnodigend zijn om plaats te nemen. Maar hoe doe je dat? We geven je hier tips hoe je eenvoudig een terras creëert dat een jaar lang winstgevend is. Kom je er daarna nog niet uit? Laat ons dan een indelingsadvies voor jouw terras maken.

Terrasoverkapping

Een overkapping biedt beschutting tegen de weerinvloeden die ons kikkerlandje kent. Een ideale terrasseizoen verlenger! Je kunt kiezen voor een vaste overkapping. Maar een schuifbare terrasoverkapping geeft meer flexibiliteit. Niet alleen in het voor- en naseizoen maak je gebruik van de voordelen van een overkapping. In de zomer geeft het je gasten een schaduwrijke zitplek.

Terras overkapping horeca

Enkele aspecten die aan bod zullen komen bij het realiseren van een overkapping:
- Welk type overkapping kies je uit de jungle aan mogelijkheden?
- Welke vergunningen moet je aanvragen?
- Welke technische eisen en uitdagingen biedt de overkapping en je locatie?

Onze ervaring leert dat er veel komt kijken bij het realiseren van een overkapping. Heb je hulp nodig? Samen met onze specialisten kunnen wij u – al vanaf het eerste idee - veel werk uit handen nemen.

Grote parasols op het terras

Een terrasoverkapping is een grote investering. Een alternatief is het plaatsen van grote parasols gecombineerd met windschermen en heaters. Daarnaast heb je maximale flexibiliteit: Een parasol laat zich snel verplaatsen.
Bekijk de parasols die wij direct uit voorraad leveren >

Terrasverwarming met heaters

Met heaters creëer je al snel een aangename warmte op je horecaterras. Aan de muur gemonteerd, onder de parasol, hangend of vrijstaand. Een heater biedt genoeg mogelijkheden om je gasten een aangenaam warm verblijf op je terras te geven

Ben je bang voor de energiekosten van terrasheaters? Houd ze in de hand met deze slimme tips:

- Speel in op piek- en daluren. Zorg ervoor dat de heaters afzonderlijk te bedienen zijn.
- Houd alle warmte zo lang mogelijk vast. Plaats de heaters onder een overkapping of parasols.
- Kies voor een energiezuinige heater.

Laat je goed adviseren over het type heater dat je aanschaft. De keus is onder meer afhankelijk van de indeling van je terras, de gewenste flexibiliteit, het soort energiebron en de (al dan niet gewenste) lichtopbrengst.Instant sfeer krijg je met een open vuur op het terras van je horecagelegenheid. Denk aan een sfeervolle haard of -voor maximale beleving- een Quan outdoorcooker. Heerlijk warm en een aandachtstrekker om voorbijgangers te verleiden op je terras plaats te nemen. Beleving ten top!

Verwarmde terraskussens

Een hot item op het terras (letterlijk!) is het verwarmde terraskussen. Het verwarmen van je terras kan al snel in de papieren lopen, om nog maar over de CO2-uitstoot te zwijgen. De unieke verwarmde kussens zorgen ervoor dat je gasten niet alleen comfortabel, maar ook warm zitten. De kussens worden ingeschakeld zodra de plaats wordt bezet waardoor er geen kostbare energie verloren gaat. De verwarmde kussens kunnen terraswarmers op gas of elektrische warmtestralers zelfs volledig vervangen.

Verwarmde terraskussens hore

De verwarmde kussens zijn verkrijgbaar in vele kleuren en te personaliseren met bijvoorbeeld je logo.

Style het terras af

Heb je de nodige aanpassingen aan je terras gedaan om het ook in het voor- en naseizoen aantrekkelijk te maken van je gasten? Style het dan af met mooie plaids en warme vachtjes. Naast mooi, ook nog eens heerlijk warm!

Indelingsadvies voor uw terras

Wil je het terras van je zaak aanpakken? Laat ons vrijblijvend een indelingsadvies voor u maken!

Bel +31 (0)527 63 12 20 voor meer informatie of stuur ons een mailtje: info@homint.nl


Advies voor het verlengen van terrasseizoen


Een terras wordt winstgevend met een doordachte indeling. Lees de horecaterras indelingstips van onze ontwerpster >