Van deze eigenzinnige trend kunnen wij geen genoeg krijgen! Dompel uw gasten onder in grootstedelijke allure met dé interieurtrend van nu: boutique. Niet alleen voor unieke hotels, ook geschikt voor restaurants en cafés met lef. Deze geheimzinnige en chique interieurstijl is een mix van modern design met klassieke elementen en een vleugje exotische accenten. Typerend zijn de donkere en warme kleuren in combinatie met luxe materialen. Deze eigenzinnige interieurstijl zorgt altijd voor een uniek welkom gevoel. Durft u het aan om met deze stijl aan de slag gaan?   

LET THERE BE.. BOUTIQUE


Bron (v.l.n.r.): Roomed.nl, Hoteldamier.be

De geboorte van een trend hangt bijna altijd samen met wat er in de samenleving gebeurt. Zo zien we dat de industriële stijl is opgekomen in de tijd van de crisis. In deze periode zagen we vooral dat veel materialen hergebruikt werden. Gelukkig is onze economie de goede kant op gedraaid: we hebben weer meer te besteden! En juist dat zien we terug in het interieur. Er wordt weer meer uitgegeven en gebruik gemaakt van duurdere en luxere stoffen. Dit in combinatie met onze gehaaste samenleving waarbij wij bijna altijd bereikbaar en onderweg zijn zorgt voor de geboorte van deze nieuwe trend: boutique. Veel hotels en restaurants spelen hier perfect op in door een warm, knus en huiselijk gevoel te creëren in een chique setting. Gasten kunnen zich even helemaal onderdompelen in luxe en terug trekken uit hun gehaaste levens. Genieten pur sang en een ideale combinatie met het gure winterse weer. 

WARME KLEURENEXPLOSIE

Bron (v.l.n.r.): Homedeco.nl, fem-fem.nl, Woontrendz.nl 

Wilt u uw gasten warm onthalen? Bereid u dan voor op intense kleuren en gewaagde kleurcombinaties. De boutique stijl is een meer volwassen stijl. Typerend voor de boutique interieurstijl zijn de donkere en warme kleuren zoals okergeel, diepgroen en blauwe tinten met gouden accenten. Vooral groen is helemaal booming. Ga dus lekker los met veel grote planten. Ook de wanden krijgen het te verduren. Kies een warme basiskleur voor op de muur en kleed het verder aan met andere warme kleuren. Door al deze kleuren samen te voegen ontstaat een kleurenexplosie die precies klopt. Uw gasten worden warm en sfeervol onthaald en wanen zich even helemaal in een luxe wereld. Door de subtiele toevoeging van goud accenten ontstaat een chique uitstraling. Hier willen uw gasten nooit meer weg!

Ook leuke printjes en abstracte dessins zijn een welkome toevoeging in de boutique stijl. Steek uw wanden in een nieuw jasje met uniek behang of breng de dessins terug in vloerkleden. Wat dacht u van modern bloemenbehang of geometrische vormen?

TOUCH IT, BABY


Bron (v.l.n.r.): admagazine.fr, Alexandrakidd.com, Luxxu.net

Aaibare en luxe materialen zoals zacht fluweel en velours zijn absoluut onmisbaar. Deze rijke stoffen voelen heerlijk aan en zijn een lust voor het oog. Zeg nou zelf, alles wordt chiquer met glanzend fluweel, toch? Breng deze stoffen terug in de banken, fauteuils, poefs en kussens en biedt uw gasten royaal zitcomfort aan. Met de fluwelen zitmeubelen wordt er in één klap meer kleur toegevoegd aan een neutrale ruimte. Zo creëert u heel gemakkelijk een sprankelende ruimte waar uw gasten graag vertoeven. 

A TOUCH OF GOLD 


Bron (v.l.n.r.) Monkey lamp van Seletti, Masterpiece van EIJFINGER, Monty pillow van Zuiver, Gouden ananas van ojda-vintage.nl, Vlinders in stolp van lechiqueinterior.nl

Het leuke aan de boutique interieurstijl is dat we ons helemaal mogen uitleven wat betreft de accessoires. Hoe gekker, hoe leuker! Combineer veel verschillende exotische accessoires met elkaar voor een uniek effect en breng gouden accenten aan voor een chique uitstraling. Vergeet ook de vloerkleden en planten niet! 

TIPS

Voor deze interieurstijl moet u lef tonen. Steek uw wanden in een warme en diepe kleur en neem direct ook de plinten, kozijnen en deuren mee. Hiermee maakt u een krachtige statement en wordt tegelijkertijd rust gecreëerd. Breng fluwelen meubilair terug in het interieur en zorg voor vloerkleden. Een vloerkleed verbindt al het meubilair en zorgt voor extra sfeer. Kleed het geheel aan met exotische accessoires met subtiele goud accenten en wees niet te zuinig met planten. Alle soorten platen komen weer terug in het interieur. Grote eyecatchers van soms wel twee meter hoog of een groepje kleine planten. Vergeet ook de cactus niet!

Krijgt u net als wij zin om met deze stijl aan de slag te gaan? Wij helpen u graag om uw hotel, restaurant of café om te toveren in deze eigenzinnige stijl. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken, wij komen graag kennis maken! 

ITEMS WE LOVE 

Stoel Mia diepgroen, zwarte imitatieplant, marmer dessin vloerkleed, lounge stoel, gouden hanglamp, gele bank en zwarte dinertafel

Onze favorieten uit ons assortiment en absolute must haves! Deze items binnenkort in uw onderneming? Neem contact met ons op. 

OP EEN RIJTJE

- De boutique interieurstijl is een mix tussen modern design en klassieke elementen.
- Maak gebruik van rijke stoffen en luxe materialen zoals zacht fluweel en velours in warme kleuren. 
- Warme kleurenexplosie: okergeel, met bruine, diepgroene en blauwe tinten met gouden accenten.
- Veel exotische, wereldse en gekke accessoires en frutsels. Vergeet ook de vloerkleden en planten niet! 
- Deze eigenzinnige stijl zorgt ervoor dat uw gasten zich even onderdompelen in luxe.

NOG MEER BOUTIQUE INSPIRATIEFotobronnen (v.b.n.b., v.l.n.r.): lxry.nl, yellowtrace.com.au, roomed.nl, hoteldamier.be, homedeco.nl, fem-fem.nl, woontrendz.nl, admagazine.fr, alexandrakidd.com, luxxu.net