Gespot door onze designers 

Waar we eerder veel vraag kregen naar industriële interieurs is er een duidelijke verschuiving gaande. Industrieel en vintage zijn uit. Maar hoe gaat u anno 2019 uw horeca interieur inrichten? Wij signaleren de volgende trends.

Trendalert 1: Style Statement

Durf lef te tonen in uw horeca interieur. Gebruik kleuren ton-sur-ton, ofwel kleur op kleur. Dit mag een kleur zijn die lekker knalt, zoals koraalrood. Door hier een accent van goud aan toe te voegen wordt het een extravagant geheel. Een interieur dat gezien mag worden! Glanzende, velvet gestoffeerde en matte kunststof stoelen kunnen naar hartenlust worden gecombineerd. Zolang er wordt gewerkt met een duidelijk kleurenpalet, zet u een statement in uw onderneming die net niet over de top gaat: Een Style Statement

Trendalert 2: Classy

Een nieuwe interpretatie van het klassieke interieur: Niet neobarok maar meer een knipoog naar de jaren ’30. We combineren strakke modellen en rijke materialen tot een samenhangend interieurdesign. Let vooral eens op de toogstoel, die is weer helemaal terug! Voeg hier tafelbladen met een visgraat, marmeren tegels en de kleuren groen en petrol blauw aan toe. Classier kan niet!

Trendalert 3: Wild Nature

Laat u onderdompelen in de weelde van de wilde natuur. Denk aan het gebruik van stoere elementen en rauwe materialen zoals hout, (kunst)leer en metaal dat mag roesten. Hier voegen we nog graag een catchy item aan toe. Denk aan een lamp met een struisvogelvoet of een opvallende tafelpoot. Uw gasten zullen in elk hoekje van uw interieur een nieuwe ontdekking doen. Wild Nature ten top!

Trendalert 4: Black & White

Grijs saai? Wij vinden het spannend, stijlvol en misschien zelfs wel een tikkeltje mysterieus. Binnen deze stijl combineren we zwart en wit en alle tinten die daartussen zitten. De kracht van deze stijl is te vinden in de combinatie van materialen. Een grijze stoel die rijk gestoffeerd is met fluweel, vormt een spannende mix met een grijze kunststof stoel. Zet dit tegen een betonnen muur voor een krachtig geheel. Durft u daar nog retro tegels in zwart/wit aan toe te voegen? De wow-factor is gegarandeerd!

Trendalert 5: Tropical Vibes

Waar we bij de trend Wild Nature voor een donker kleurenpalet kiezen, wordt het bij de Tropical Vibes frisser. Lichtere en fellere kleuren groen en blauw vormen de boventoon. Het meubilair heeft een rank silhouet en het geheel oogt fris en geordend, ondanks dat er gerust geknald mag worden met een grote print op de muur. Denk aan een blow-up van een palmblad, rotan-structuur of bloemen. Het gaat om grote gebaren met af en toe een glimp gouden glamour.

Een krachtig concept

Een interieur komt het beste tot zijn recht in een krachtig totaalconcept. O.a. de goede ontvangst, de signatuur van de kok, de opmaak van de menukaart en de kleding van het personeel dragen, samen met het interieur, bij aan het succes van uw onderneming. De stijlen die we hierboven beschrijven zijn een richtlijn en geven inspiratie voor het creëren van een horeca interieur dat zich onderscheidt van de massa. En niet geheel onbelangrijk, waarin u zich in thuis voelt. Want dat straalt u uit naar uw gasten!

Welke stijl spreekt u aan? Of heeft u specifieke items die u mooi vindt? We denken graag met u mee voor een vertaling naar een uniek horeca interieur. Neem contact met ons op en maak een afspraak voor een gratis inspiratie-sessie. Bel +31 (0)527 63 12 20 of stuur ons een mailtje: info@homint.nl