ROC Friese Poort

“Kil schoollokaal omgetoverd tot multifunctionele ruimte”

Over dit project

Het nieuwe praktijklokaal van de ROC Friese Poort in Emmeloord is multifunctioneel inzetbaar. De ruimte wordt namelijk niet alleen als schoollokaal gebruikt, maar ook als restaurant en vergaderruimte. Dat vraagt om maximale flexibiliteit en toegankelijkheid voor verschillende doelgroepen.

Flexibele indeling
De indeling van de ruimte is flexibel dankzij het gekozen meubilair. Alle stoelen zijn stapelbaar en de tafels kunnen gemakkelijk tegen elkaar aan worden geplaatst voor grote groepen. Bovendien zijn de hoge tafels verstelbaar zodat ze ook tijdens vergaderingen gebruikt kunnen worden. Zelfs de barelementen zijn flexibel en kunnen als grote bar worden ingezet maar ook tegen de wand worden geplaatst om als buffet te fungeren. Het enige vaste element is de hoekbank achter in het lokaal, dit geeft de ruimte een instant restaurantgevoel.

Polder is goed vertegenwoordigd
Aan de grote prints op de wanden te zien kan je er niet omheen, we bevinden ons in het hart van de polder. Het kleurgebruik, de warme materialen en de opvallende prints zijn in het hele interieur doorgevoerd en vormen samen een mooi geheel. De kleuren komen o.a. terug in de bekleding van de bank, stoelpoten en in het onderstel van de stamtafel.

De PVC vloer vormt een spannend element in het interieur. Het breekt de ruimte op en zorgt voor diepte. De houten variant geeft het interieur karakter en de grijze terrazzo vloer geeft het geheel een moderne touch. De combinatie van verschillende materialen en patronen brengt het poldergevoel goed tot leven.

ROC Friese Poort

ROC Friese Poort
ROC Friese Poort
ROC Friese Poort
ROC Friese Poort
ROC Friese Poort
ROC Friese Poort
Nienke Idzerda
Interieurontwerpster
ROC Friese Poort

“Sfeer aanbrengen in een ongezellige ruimte is altijd een uitdaging, vooral als het een hoge ruimte betreft. Daarom hebben we het plafond een donkere grijs tint gegeven. De ruimte lijkt hierdoor wat lager en dit zorgt voor een intiemer gevoel. In combinatie met het kleurenpallet en de warme houttinten zorgt dit voor een warm effect. Bovendien hebben we rekening gehouden met de verschillende doelgroepen. De mix van warme materialen en moderne kleuren maakt het lokaal toegankelijk voor iedereen. De grote plantenbakken, gouden wandlampen en hanglampen zetten de puntjes op de ‘i’ en maken het geheel helemaal af.”

ROC Friese Poort
ROC Friese Poort
ROC Friese Poort
ROC Friese Poort
ROC Friese Poort