Het interieur van uw zaak vormt de eerste indruk van uw gasten. Belangrijk dus dat de inrichting staat als een huis. Heeft uw zaak nog de gewenste uitstraling of kan het interieur wel een opfrisbeurt gebruiken? Een paar kleine aanpassingen hebben al een groot effect. Met de handige restyling tips van onze interieuradviseurs is uw inrichting er weer helemaal klaar voor.

1. Onderhoud en grote schoonmaak

 

Geef het interieur een ‘reset’ door te beginnen met een grondige schoonmaak. Neem direct de tijd om achterstallig onderhoud weg te werken en haal alle ruis weg. Ruim de zaak op en zet alle accessoires even weg. Dit lege canvas vormt de basis voor de restyling van uw zaak.

Grote schoonmaak

Maak het horeca meubilair grondig schoon. Maar let op: gebruik hiervoor geen agressieve schoonmaakmiddelen zoals Dasty, ontvetters en allesreinigers op alcoholbasis. Deze middelen kunnen het meubilair beschadigen. Maak daarom gebruik van speciale meubelreinigers. Er zijn speciale reinigingsmiddelen te vinden voor o.a. hout, metaalsoorten, leer en textiel.

Onderhoud 

Controleer het meubilair goed op beschadigingen en vervang meubels indien nodig. Een goede eerste indruk staat of valt met de kwaliteit van uw meubilair. Kapotte stoelen of wiebelende tafels zorgen voor ongemak. Vergeet ook de wanden niet. Werk stootschade en krassen bij en zet de wanden strak in de lak.

Checklist:

Stoelen en (bar)krukken

•  Vervang versleten glijnagels en pootdoppen
•  Repareer loslatende onderdoeken door deze weer vast te nieten
•  Stip lakbeschadigingen bij met een speciale meubel lakstift
•  Loop bevestigingen na en draai / schroef deze vast indien nodig
•  Verwijder eventuele vlekken op textiel stoffering en behandel de vlek van buiten naar binnen, zo wordt de vlek niet groter

Tafelonderstellen

•  Vervang kapotte en ontbrekende stelpootjes
•  Werk stootschade en krassen bij
•  Draai de poten van de tafel vast als deze speling vertonen
•  Voorkom wiebelende tafels met zelfstabiliserende onderstellen
•  Stip lakbeschadigingen bij met een speciale meubel lakstift

2. Steek de wanden in een nieuw jasje

 

Komen de muren op u af? Steek ze in een nieuw jasje! Een likje verf of nieuw behang doet wonderen. Iets nieuws op de wanden geeft het hele interieur een complete make-over. De kleurkeuze bepaalt voor een groot deel de sfeerbeleving. Maak een statement door één wand een opvallende knalkeur of grote print te geven. Niet alleen de wanden, ook kozijnen en deuren vallen met een andere kleur extra op.

Met de verkeerde kleur kunt u de plank volledig misslaan. Kies dus niet lukraak een kleur maar stem dit goed af op het geheel. Vraag behang- en kleurstalen aan om een goede indruk te krijgen. Wilt u helemaal zeker zijn van de juiste kleurkeuze? Vraag onze interieurontwerpers om kleuradvies.

Tip: unieke wanden
Wilt u het net even anders doen? Naast verf en behang zijn er tal van wandbekleding mogelijkheden. Wanden zijn o.a. met leer, hout, steen, opvallende tegels, stof en zelfs met planten te bekleden. Dit geeft het hele interieur een unieke uitstraling en laat de wanden extra opvallen.  

3. Eyecatcher

Creëer een wow-effect door één specifiek element in de spotlights te zetten. Een grote eyecatcher maakt het hele interieur ineens een stuk interessanter en ‘instagram-proof’. Leg de focus dus liever op één element dan van alles een beetje te doen. Less is more! Pak hier goed mee uit. Een geslaagde eyecatcher valt niet alleen op, het is ook uniek en herkenbaar. Belangrijk is om niet direct alles uit de kast te trekken. Neem het concept van uw zaak en de doelgroep als uitgangspunt.

De bar vormt vaak het centrale punt in een horecazaak en is daardoor perfect om als eyecatcher in de spotlights te zetten. Maar ook gekke beelden, over-sized hanglampen en zelfs een opvallend plafond stelen de show in het horeca interieur.  

4. Meubels opfrissen

Is het meubilair nog van goede kwaliteit maar bent u er een beetje op uitgekeken? Zet een geheel nieuwe stijl neer door uw meubels op te frissen. Vooral houten meubels zijn met een likje verf eenvoudig op te frissen. Met nieuwe tafelbladen krijgen uw tafels in een handomdraai een compleet nieuwe look. Ook uw stoelen kunt u een make-over geven. Bekleed (een aantal) stoelen met een andere stof of geef de stoelpoten een andere kleur. Er zijn tal van stoffen te kiezen waarmee stoelen en fauteuils weer als nieuw worden. Benieuwd welke stofferingen wij kunnen leveren? Vraag ons naar de mogelijkheden.

Voor beschadigde meubels geldt dat het beter is om deze te vervangen met nieuw meubilair. Begin als eerste met de stoelen, hier komen uw gasten het meest mee in aanraking. Nieuwe horeca stoelen vallen het snelst op.

5. Breng sfeer aan

Last but not least: maak het helemaal af met een gezellige aankleding. Accessoires brengen sfeer aan in het interieur. Maak slim gebruik van bestaande accessoires. Geef ze een andere plek of zet ze net even anders neer. Voor het oog lijkt dat verfrissend en nieuw. Met accessoires kunt u redelijk eenvoudig een nieuwe sfeer neerzetten. Kleed het interieur aan met kussens, wanddecoratie, vloedkleden, bijzettafels, sfeervolle verlichting en breng (veel!) groen in het interieur. Door de accessoires regelmatig af te wisselen of te vernieuwen, lijkt uw zaak iedere keer anders. Stem de aankleding regelmatig af op de seizoenen of nieuwe (kleur)trends. Zo verveelt de inrichting nooit!