Het is dé ultieme horeca terras trend van 2019: buiten is het nieuwe binnen. Beklede (!) stoelen die voorheen alleen voor binnen werden gebruikt passen we toe op het terras, accessoires en lampen sieren de tafels, vloerkleden maskeren de saaie straattegels en een stijlvolle overkapping zorgt voor een all-season horecaterras.

Blijf niet hangen in de stoelen met vlechtwerk en vierkante tafels. Kijk naar uw interieur en vertaal het door naar uw terras. Durf ook met het horeca terrasmeubilair een statement te maken! Hoe? We laten het u graag zien aan de hand van de laatste interieurtrends!

De interieur trends vertaald naar uw terras

De interieurtrends van binnen zien we dit jaar overduidelijk als terras trend terug. Binnen wordt soms zelfs letterlijk naar buiten gehaald. Om u een goed beeld te geven hoe interieur en exterieur elkaar kunnen versterken zetten we ze voor u naast elkaar. Deze stijlen domineren het horeca terras in 2019:

Style Statement: trek de stoute schoenen aan

Style Statement interieur / terras

Steeds meer ondernemers durven zich te onderscheiden met een Style Statement. Ook op het terras. In onze ontwerpen maken we steeds vaker gebruik van sprekende kleuren. Een ware terras trend in 2019! Wat dacht u van koraalrood? Denk buiten de kaders en plaats een stoel voor binnen ook eens buiten. Bijvoorbeeld de Tondina Pop. Ontworpen voor het interieur maar ook een plaatje op het terras. Voeg hier opvallende gouden details en velvet kussens aan toe en niemand kan meer om uw terras heen.

Classy: lang leve de luxe

Classy interieur / terras

De weelde van weleer is kenmerkend voor de terras trend Classy. Warme kleuren, rijke en doorleefde materialen geven het een luxe uitstraling. Zorg voor een afbakening van uw terras met plantenbakken van cortenstaal, plaats voor schaduw een xxl parasol en maak uw terras helemaal af met Parijse lantaarns. Voor uw gasten kan het ultieme genieten nu echt beginnen!

Wild Nature: snuif de natuur op

Wild Nature interieur / terras

Echt even buiten zijn, in de natuur, op uw terras! Stoere elementen en rauwe materialen zijn kenmerkend voor de stijl Wild Nature. Groen, bruin en zwart kunnen naar hartelust worden gecombineerd. Natuurlijk plaatst u grote planten op uw terras. Dit zorgt naast sfeer voor beschutting en een natuurlijke afscheiding met het terras van de buren. Af en toe flirt deze stijl met de industriële trend die we kennen van zwart metaal en verweerd cortenstaal.

Black & White: tegenpolen zorgen voor aantrekkingskracht

Black & White interieur / terras

Meng zwart met wit en er ontstaat grijs. Saai? No way! De terras trend Black en White is door de spannende mix van materialen en vormen allesbehalve slaapverwekkend. Door zwart met zwart te combineren wordt uw terras stijlvol. Voeg er wit aan toe voor een briesje frisheid. En door elementen van hout te gebruiken, komt het terras tot leven.

Tropical Vibes: tropische mix zonder kater

Tropical Vibes interieur / terras

Heeft u de wilde dieren al op het terras gespot? Haal de tropen, inclusief apen en ananassen, naar uw terras met de stijl Tropical Vibes. Opvallende elementen mogen niet ontbreken maar de basis van deze terrastrend is vooral rust. Groen, soms met een toefje blauw er doorheen en veel hout geven direct een relaxte sfeer. En omdat we toch van praktisch houden mag het hout gerust een compactblad met houtdecor zijn.

Kenmerken van de terras trends van 2019

Authenticiteit is belangrijk voor een horeca onderneming. Want als uw bedrijf zich onderscheidt van de massa, dan valt het op! Welke trend u ook wilt volgen, zet uw eigen stijl neer door te werken met deze 4 basiselementen:

Hoe u een statement op uw horeca terras maakt, moet passen binnen het concept en de doelgroep van uw onderneming. Blijf altijd bij de basis maar toon daarbij een flinke dosis lef. Dertien-in-een-dozijn horeca terrassen zijn er al genoeg. Om op te vallen heeft u een uniek concept nodig.

Creëer een eigen sfeer op uw terras

De terras trends bieden inspiratie voor uw terrasinrichting voor het aankomende seizoen. Durf de terras trends ook eens met elkaar te combineren! Zo creëert u een compleet eigen stijl.

Weet u niet waar te beginnen? Wij helpen u graag op weg naar een uniek en uitnodigend terras. Maak een afspraak met onze ontwerpsters voor een vrijblijvend adviesgesprek.